Daniel kiitti Jumalaa viisauden antamisesta

”Silloin salaisuus ilmoitettiin Danielille yöllisessä näyssä. Niin Daniel kiitti taivaan Jumalaa.

Daniel lausui ja sanoi:

’Olkoon Jumalan nimi kiitetty iankaikkisesta iankaikkiseen, sillä hänen on viisaus ja voima.

Hän muuttaa ajat ja hetket, hän syöksee kuninkaat vallasta ja korottaa kuninkaat valtaan, hän antaa viisaille viisauden ja taidollisille ymmärryksen.

Hän paljastaa syvät ja salatut asiat, hän tietää, mitä pimeydessä on, ja valkeus asuu hänen tykönänsä.

Sinua, minun isieni Jumala, minä kiitän ja ylistän siitä, että olet antanut minulle viisauden ja voiman ja että nyt annoit minun tietää, mitä me sinulta rukoilimme.”

Daniel 2 : 20 – 23

Daniel osasi Jumalan avulla selittää hallitsija Nebukadnessarin unen ja välttyi siten kuolemantuomiolta, johon hallitsija oli määrännyt Baabelin tietäjät, noidat, velhot ja kaldealaiset, jotka eivät osanneet hänen uniaan selittää.

Kehoitan jokaista rukoilemaan joka aamu itselleen viisautta ja rakkautta, käsivällisyyttä ja armollisuutta. Nämä ovat Pyhän Jumalan ominaisuuksia, joista Hän jakaa ilomielin heille, jotka niitä anovat. Viisautta Hän jakaa usein Pyhän Hengen neuvojen kautta, jotka voivat olla hiljaisia kuiskauksia tai äänekkäitä vastauksia, kulloinkin tilanteen mukaan.

On viisautta kuunnella ja totella Pyhän Hengen neuvoja, siten voi välttyä monelta vahingolta ja eksymiseltä ja toisinaan siitä koituu isoakin siunausta elämään. Mitä useammin tottelet Pyhää Henkeä, sitä siunatumpi on elämäsi. Joskus jotakin asiaa joutuu rukoilemaan monta kertaa, ehkä monta kuukauttakin, mutta Pyhä Henki antaa siihenkin toivoa ja kuiskaa: ’Odota, kyllä se sinulle annetaan’. Jumalalla on aina täydellinen ajoitus kaikelle.

Viimeisin oma kokemukseni Pyhän Hengen neuvosta oli, kun Hän kuiskasi illalla: ’Vastaa puhelimeen’. Seuraavana päivänä vastasin puhelimeen kun se soi ja siitä koitui minulle lopulta konkreettista apua. Kuuntele Pyhän Hengen neuvoja herkällä korvalla ja muista kiittää Jumalaa, kun Hän neuvoo ja auttaa.

Rukoilethan esirukouksia, pyynnöt ovat täällä

Siunausta sinulle ❤