Jumala vastasi minulle unessa

Mietin tässä hiljattain, miksi jotkut ihmiset ovat niin hermostuneita ja ärähtelevät pikkuasioista, vaikka heillä on elämässään kaikki hyvin. Pian tämän ajatuksen jälkeen Jumala johdatteli minua avaamaan Raamatun ja ensimmäisenä avautui sivu Mooseksen kirjasta, jossa luetellaan eläimiä, joita Jumala kielsi syömästä ja sanoi niitä saastaisiksi. Mooseksen laki kieltää syömästä myös eläimen verta.

Mehän kaikki tiedämme, että Mooseksen laki ei kaikilta osin ole enää voimassa, kuten esim. uhrieläinten ja rangaistusten kohdalla, koska Jeesus tuli maailmaan veriuhriksi meidän kaikkien puolesta ja lunasti meille Jumalan armon. Mooseksen laki on kuitenkin käytössä ainakin osittain niillä (esim. juutalaisilla), jotka eivät edelleenkään syö sianlihaa tai verta. Tässä otteita Mooseksen kirjasta.

”Kuka ikinä Israelin heimosta tai muukalaisista, jotka asuvat teidän keskellänne, syö verta, mitä tahansa, sitä ihmistä vastaan, joka verta syö, minä käännän kasvoni ja hävitän hänet kansastansa.

Sillä lihan sielu on veressä, ja minä olen sen teille antanut alttarille, että se tuottaisi teille sovituksen; sillä veri tuottaa sovituksen, koska sielu on siinä.” [Jeesuksen veri]

3. Mooseksen kirja 17 : 10 – 11

Ehtoollisviini symboloi Jeesuksen verta.

”Sillä kaiken lihan sielu on sen veri, jossa sen sielu on; sentähden minä sanon israelilaisille: Älkää syökö minkään [eläimen] lihan verta. Sillä kaiken lihan sielu on sen veri; jokainen joka sitä syö, hävitettäköön.”

3. Mooses 17 : 14

Jos ajattelee esimerkiksi millainen eläin sika on, ei varmaan kukaan ihminen haluaisi tietentahtoen olla samanlainen ahne suttupytty kuin sika on. Sikahan voi syödä mitä vain nälkäänsä ja nälkäisenä se voi olla vihainen. Aiheuttaako sianlihan ja sen veren syöminen ihmisen luonteeseen ahneutta ja kärsimättömyyttä, eli samanlaisia piirteitä kuin sikaeläimellä on ? Tämä on mielenkiintoinen johtopäätös, mutta tarkennan, että se ei kuulu nykyiseen ev.lut kirkon oppiin. Mietiskelen sitä oheisen Raamatun Sanan ja näkemäni unen pohjalta.

Luettelen tähän ne eläimet, joita Jumala kielsi syömästä, koska ne ovat Jumalan opetuksen mukaan saastaisia. Saastaisuuden voi tulkita niin, että ne ovat ihmisten syötäviksi epäterveellisiä. Nämä voi lukea tarkemmin 3. Mooseksen kirjan luvusta 11.

Jumala kielsi syömästä näitä eläimiä; kamelia, tamaania, jänistä (se pureksii osan ulosteestaan toiseen kertaan ja syö sen), sikaa, niitä mereneläviä joilla ei ole suomuja eikä eviä, kotkaa, partakorppikotkaa, harmaa korppikotkaa, haarahaukkaa ja suohaukkalajeja, kaikkia korppilajeja, strutsia, pääskystä, kalalokkeja, jalohaukkalajeja, huuhkajaa, kalasääskiä, kissapöllöä, sarvipöllöä, pelikaania, likakorppikotkaa, kattohaikaraa ja muita haikaralajeja, harjalintua, lepakkoa, neljällä jalalla liikkuvia siivellisiä eläimiä (saa syödä kuitenkin kaikkia heinäsirkka-, hepokatti-, kenttäsirkka-, kulkusirkkalajeja), kaikkia käpälillä kulkevia eläimiä, niitä nelijalkaisia joiden sorkat eivät ole kokonaan halkinaiset eivätkä ne märehdi, myyriä, hiiriä, liskoja, gekkoja, varaaneja, sisiliskoja, skinkkiä, kameleonttia, maassa liikkuvia pikkueläimiä ja matelijoita.

Tämän Raamatun kohdan lukemisen jälkeen seuraavana yönä Jumala sanoi minulle unessa, että ihmisten kärsimättömyys johtuu väärästä ruokavaliosta. Hän kehoitti syömään puhtaita porkkanoita.

Näin ihanasti Taivaan Isä meistä huolehtii isällisillä neuvoilla.