Herra nuhteli Jerusalemia ja se on varoittava esimerkki myös Suomelle

Jumala puhui näin Jerusalemille. Sana ’sinussa’ tarkoittaa Jerusalemissa.

”Isää ja äitiä sinussa ylenkatsotaan, muukalaiselle sinun keskelläsi tehdään väkivaltaa, orpoa ja leskeä sinussa sorretaan. Mikä on minulle pyhitettyä, sitä sinä halveksit, minun sapattini sinä rikot.”

Hesekiel 22 : 7 – 8

”Toinen harjoittaa kauhistusta toisensa vaimon kanssa, mies saastuttaa sukurutsauksessa miniänsä, mies tekee sinussa väkivaltaa sisarelleen, isänsä tyttärelle.

Sinussa otetaan lahjuksia veren vuodattamiseksi, sinä otat korkoa ja voittoa, kiskot väkivaltaisesti lähimmäistäsi, mutta minut sinä unhotat, sanoo HERRA, HERRA.

Hesekiel 22 : 11 – 12

”Minä hajotan sinut pakanain sekaan ja sirotan sinut muihin maihin ja poistan sinusta saastaisuutesi. Sinä tulit saastaiseksi oman itsesi tähden kansojen silmissä, mutta sinä tulet tietämään, että minä olen HERRA.”

Hesekiel 22 : 15 – 16

”Ja minulle tuli tämä HERRAN sana:

’Ihmislapsi, sano sille: Sinä olet maa, jota ei ole puhdistettu, joka ei ole saanut sadetta vihan päivänä.

Profeettain salaliitto sen keskellä on niinkuin ärjyvä, saalista raateleva leijona; he syövät sieluja, ottavat aarteet ja kalleudet ja lisäävät sen keskuudessa sen leskien lukua.

Sen papit tekevät väkivaltaa minun lailleni ja häpäisevät sitä, mikä on minulle pyhitetty, eivät tee erotusta pyhän ja epäpyhän välillä, eivät tee tiettäväksi, mikä on saastaista, mikä puhdasta, ja sulkevat silmänsä minun sapateiltani, niin että minä tulen häväistyksi heidän keskellänsä.

Sen päämiehet siellä ovat niinkuin saalista raatelevaiset sudet: he vuodattavat verta, hukuttavat sieluja kiskoaksensa väärää voittoa.

Sen profeetat valkaisevat heille kaiken kalkilla, kun näkevät petollisia näkyjä ja ennustelevat heille valheita sanoen: ’Näin sanoo HERRA, HERRA’, vaikka HERRA ei ole puhunut.

Maan kansa harjoittaa väkivaltaa, riistää ja raastaa: kurjaa ja köyhää he sortavat, muukalaiselle tekevät väkivaltaa oikeudesta välittämättä.

Minä etsin heidän joukostansa miestä, joka korjaisi muurin ja seisoisi muurin aukossa minun edessäni maan puolesta, etten minä sitä hävittäisi, mutta en löytänyt.

Sentähden minä vuodatan heidän ylitsensä kiivauteni, hukutan heidät vihani tulella ja annan heidän vaelluksensa tulla heidän päänsä päälle, sanoo HERRA, HERRA.”

Hesekiel 22 : 23 – 31

Jerusalemin kohtalosta viisastuneena uskovien pitää nyt rukoilla Suomen ja kansankirkkomme puolesta. Jumala suojelee ja siunaa niitä, jotka Häneen uskovat ja pitävät Hänen Sanansa. Meidän maallamme ei ole varaa kääntää selkäänsä Jumalan avulle. Ilman Jumalan valoa jäljelle jäisi vain pimeys.