Miksi Jeesus sanoi, että Hän tuo rauhaa ja Hän tuo eripuraisuutta

”Luuletteko, että minä olen tullut tuomaan maan päälle rauhaa ? Ei, sanon minä teille, vaan eripuraisuutta. Sillä tästedes riitautuu viisi samassa talossa keskenään, kolme joutuu riitaan kahta vastaan ja kaksi kolmea vastaan, isä poikaansa vastaan ja poika isäänsä vastaan, äiti tytärtänsä vastaan ja tytär äitiänsä vastaan, anoppi miniäänsä vastaan ja miniä anoppiansa vastaan.”

Luukas 12 : 51 – 53 Jeesuksen sanoja

Tähän edelliseen liittyy olennaisesti Jeesuksen sanat:

”Joka ei ole minun kanssani, se on minua vastaan, ja joka ei minun kanssani kokoa, se hajottaa.”

Luukas 11 : 23

Eripuraa ihmisten välille syntyy kun kaikki eivät elä totuudessa, Jeesuksessa. Jeesus sanoikin, että he, jotka eivät ole Hänen puolellaan, ovat Häntä vastaan. Jeesus totesi, että riitaa syntyy Hänen takiaan ihmisten välille, mutta sen toteaminen ei ole kehoitus riitaan. Jeesus kehoitti uskovia pitkämielisyyteen, armollisuuteen ja lähimmäisten auttamiseen. Niinpä riitelijät useimmiten ovat niitä, jotka eivät usko Jeesukseen. Sielunvihollinen haluaa pitää Jeesuksen vihaajat itsellään ja syöttää heille valheita Jeesuksesta ja uskovista, mikä synnyttää vihaa uskovia kohtaan. Viha tulee myös siitä, että ihmiset eivät halua luopua niistä synneistään, jotka he omantuntonsa kautta tunnistavat synneiksi.

Usein maailma opettaa, että ihmisillä on huono omatunto, koska se on ’iskostettu’ mieleen joko vanhempien, seurakunnan tai yhteiskunnan taholta. Ei se ole pelkästään niin. Jumala on luonut omantunnon jokaiselle ihmiselle, ja vaikka ihminen ei tietoisesti sitä kuuntelisi, se kolkuttaa alitajunnassa kuitenkin ja aiheuttaa huonoa oloa, jos ei muuta elämäntapojaan paremmiksi ja ota Jeesuksen armoa vastaan. Jopa joillakin uskovilla on sellainen elämäntilanne, että he haluavat pitää kiinni kahdesta maailmasta yhtäaikaa ja kokevat siksi ’vääriksi’ puheet Jumalan kymmenestä käskystä. Vakuutan, että kun jättää pois kahdella tiellä kulkemisen ja luottaa Jeesukseen, on paljon onnellisempi ja vapaampi ihminen.

Eräs uskoton sanoi kerran; ’eipä maailmassa ole rauhaa ollut Jeesuksen elämän jälkeen’. Tämä johtuu tietämättömyydestä, koska kritisoijat eivät ole perehtyneet Raamatun Sanaan, eivät ole ottaneet Jeesusta elämänsä Herraksi, eivätkä ole siten saaneet itse kokea Pyhän Hengen tuomaa sisäistä rauhaa. Monet pyrkivät nykyisin sisäiseen rauhaan meditaatiolla tai joogalla ilman Jeesusta, mutta sellainen rauha ei ole kestävää, eikä pelasta sieluja. He rukoilevat Universumia mieluummin kuin Jumalaa. Universumi on luotu, eikä luoja, se ei voi auttaa. Universumi-usko on eksytystä pois todellisesta Jumalasta.

Jeesus sanoi Raamatun Sanassa, ettei Hän anna rauhaa kuten maailma antaa. Hän tarkoitti, että rauha tulee vain niille, jotka uskovat Häneen. Rauha, minkä Jeesus antaa, on jokaisen Häneen uskovan ihmisen omakohtainen yliluonnollinen kokemus. Ihminen, jolla on rauha Jeesuksessa, ei voi tehdä pahaa toisille. Siinä mielessä voi ajatella, että maailmassa olisi rauha, jos kaikki uskoisivat Jeesukseen. Ei kukaan aloittaisi sotia, ei kukaan olisi ahne ja itsekäs riidankylväjä.

Jeesus lähetti seitsemänkymmentä opetuslasta pareittain edellänsä jokaiseen kaupunkiin ja paikkaan, jonne Hän aikoi mennä. Hän kehoitti heitä rauhasta näillä sanoilla:

”Kun tulette johonkin taloon, niin sanokaa ensiksi: ’Rauha tälle talolle!’ Ja jos siellä on rauhan lapsi, niin teidän rauhanne on lepäävä hänen päällänsä; mutta jos ei ole, niin se palajaa teille.”

Luukas 10 : 5 – 6

Jeesus kehoitti olemaan Hänen kanssaan, vaikka maailma Häntä vihaa. Hän lupasi olla kanssamme päivien loppuun saakka.

”Sillä joka häpeää minua ja minun sanojani, sitä Ihmisen Poika on häpeävä, kun hän tulee omassa ja Isänsä ja pyhäin enkelien kirkkaudessa.”

Luukas 9 : 26

Jeesus puhui tässä itsestään ja uudesta tulemisestaan kolmannessa persoonassa; Ihmisen Poika. Maailmassa Hän eli ihmisen kaltaisena miehenä ja puusepän poikana, mutta ilman syntiä. Hän opetti meitä vertauksin ja Hänen Sanansa jäivät elämään ikuisesti. Hän lunasti meille armon, jota edes pimeyden herra ei voi tehdä olemattomaksi. Kun Hän tulee takaisin, Hän tulee Kuninkaana, Kristuksena, korkeassa pyhässä kirkkaudessa. Hänen valitsemansa pyhät hallitsevat silloin maailmaa ja saavat Hänen armonsa kautta kuolemattoman sielun.

Ota sinäkin rauha vastaan tänään ja ole siunattu Herrassamme Jeesuksessa Kristuksessa.

Rukoilethan esirukouksia, katso pyynnöt TÄÄLLÄ Kiitos ❤