Jeesus varoitti pahoista ajatuksista

”Ja hän sanoi: ’Mikä ihmisestä lähtee ulos, se saastuttaa ihmisen.

Sillä sisästä, ihmisten sydämestä, lähtevät pahat ajatukset, haureudet, varkaudet, murhat, aviorikokset, ahneus, häijyys, petollisuus, irstaus, pahansuonti, jumalanpilkka, ylpeys, mielettömyys.

Kaikki tämä paha lähtee sisästä ulos ja saastuttaa ihmisen.”

Markus 7 : 20 – 23 Jeesuksen opetuksia

Ei riitä, että me varomme paljastamasta pahoja ajatuksia muille, sillä siitä seuraa yleensä vain teeskentelyä ja tekopyhyyttä. Teeskentely paljastuu aina. Ajatukset täytyy pitää puhtaina, silloin voi olla aidosti hyvä ihminen. Ajatuksista tulevat teot, kuten Jeesus opetti.

Se on varmaankin monen mielestä helpommin sanottu kuin tehty. Varsinkin jos joku toinen ihminen on käyttäytynyt ikävästi, omaankin mieleen voi tulla negatiivisia ajatuksia. Senkin takia Jeesus kehoitti antamaan anteeksi aina uudelleen ja uudelleen, ettei toisen ihmisen synti tarttuisi omaan sieluun. Katkeruus syö iloa ja rakkautta.

Väärään seuraan ei kannata liittyä, sillä ’huono seura hyvät tavat turmelee’. Joskus vääristä ystävistä täytyy vain osata luopua, jos heistä on omalle sielunrauhalle vahinkoa. Ellet sitten voi käännyttää heitä Jeesuksen seuraajiksi.

Ajatusten puhtauteen täytyy panostaa aikaa ja vaivaa, sillä puhtaalla omallatunnolla on kevyempi elää. Puhdas ajatusmaailma pitäisi olla kaikkien ihmisten tavoite joka päivä. Jos kiusaus tulee, sitä ei pidä suosia, vaan täytyy kääntää sille selkänsä heti. Monet selittävät näin: ’En voi itselleni mitään, minä lankean aina tuohon kiusaukseen’. Kyllä voit. Ihminen itse päättää sen, kuinka asennoituu kiusauksiin. Paras apu siihenkin on Jeesus, joka näytti meille hyvää esimerkkiä puhtaudellaan ja joka antaa yliluonnollisen rauhan. Rukoile Jumalalta voimia, jos tunnet pahojen ajatusten vaivatessa itsesi heikoksi. Jumala auttaa siinä mielellään. Siunausta ❤