Onko Jeesus sinulle salarakas ?

Onko Jeesus Kristus sinulle salarakas, johon kyllä mielessäsi hiljaa uskot, mutta et uskalla tunnustaa sitä muille ? Ajatteletko, että mitähän siitä muut ajattelisivat, tai pelkäätkö, että sinut erotettaisiin ystäväpiiristäsi uskosi tähden ? Pohditko, että jos tunnustaisit uskosi ääneen, sinulta vaadittaisiin uskovan elämäntyyliä ? Nolottaako uskosi sinua, koska maailmassa on niin paljon Jumalan pilkkaa ?

Jeesus ei tahdo olla salarakas. Hän haluaa, että kerromme ilosanomaa muillekin, jotta mahdollisimman moni pelastuisi Hänen kauttaan. Pelastuminen ei tarkoita pelkästään tuonpuoleisen elämän autuutta, vaan pelastuksen saa kokea ihanasti jo tässä elämässä. Jeesus muuttaa meitä ja elämäämme parempaan suuntaan, siitä on olemassa satojatuhansia todistuksia maailmassa. Sen saat sinäkin kokea, kun otat rohkeasti Jeesuksen vastaan ja elämäsi Herraksi. Kun jaat evankeliumin ilosanomaa, saat nähdä, että Sana tavoittaa muitakin ja pelastaa myös heidät. Saat siten olla Jumalan apulainen ja Jeesuksen veli tai sisar. Siinä taivaallisessa perheessä on turvallista elää.

Jeesus sanoi, että koska Häntä itseään on pilkattu, niin myös meitä uskovia tullaan pilkkaamaan Jeesuksen tähden. Se ei kuitenkaan ole niin vaikea asia, kuin etukäteen ehkä ajattelisi. Jeesus antaa voimia kohdata epäuskoisten pilkkaa. Loppujen lopuksi he pilkkaavat Jeesusta, eivätkä meitä uskovia ja vain sen vuoksi, etteivät he itse tunne Jeesusta. Jeesus on sen pilkan kerran maailmassa kestänyt ja kestää yhä. Jeesus ei katoa maailmasta pilkkaajien tähden, vaan Hänen valonsa loistaa sitä kirkkaammin, mitä pimeämpi maailma on.

Silloin kun Jeesus tulee oikeasti sydämeesi ja saat Pyhän Hengen voitelun, et malta olla puhumatta Hänestä, et siltikään, vaikka jotkut ystäväsi ehkä loittonevat sinusta. He kaikkoavat pois, koska eivät kestä nähdä totuutta. Heidän tilalleen saat uusia ystäviä ja ehkä joku vanha ystäväsi tulee jonain päivänä luoksesi, koska hänkin haluaa tuntea Jeesuksen.

Mitä tulee uskovan elämäntyyliin, niin sekin syntyy luonnostaan aidon uskon myötä. Se ei tietenkään toimi, jos joku ulkopuolelta sanoo, miten sinun tulisi elää. Jeesus ohjaa henkilökohtaisesti sinua sisältäpäin ja silloin se on helppoa hyväksyä, sillä ei kukaan, joka rakastaa Jeesusta, tahdo toimia Hänen ja Taivaan Isän tahtoa vastaan. Hänen tahtonsa on aina hyvä ja aina sinun parhaaksesi. Aina. Silloinkin, vaikka et jonkin tapahtuman merkitystä heti ymmärtäisi. Ymmärrys Jumalan tahtoon voi avautua jälkeenpäin ja silloin saa oivaltaa; ’näinhän sen pitikin mennä’.

Ota rohkeasti Jeesus vastaan, Hän on paras ja luotettavin ystäväsi. Saat rauhan ja ilon sydämeesi ja rohkeutta tunnustaa rakkautesi Häneen koko maailmalle. Siunausta.

Pyhä Henki avaa juuri nyt nämä jakeet:

”Mutta meidän, vahvojen, tulee kantaa heikkojen vajavaisuuksia, eikä elää itsellemme mieliksi. Olkoon kukin meistä lähimmäiselleen mieliksi hänen parhaaksensa, että hän rakentuisi.

Sillä ei Kristuskaan elänyt itsellensä mieliksi, vaan niinkuin kirjoitettu on: ’Niiden herjaukset, jotka sinua herjaavat, ovat sattuneet minuun’.

Sillä kaikki, mikä ennen on kirjoitettu, on kirjoitettu meille opiksi, että meillä kärsivällisyyden ja Raamatun lohdutuksen kautta olisi toivo.

Mutta kärsivällisyyden ja lohdutuksen Jumala suokoon teille, että olisitte yksimieliset keskenänne, Kristuksen Jeesuksen mielen mukaan, niin että te yksimielisesti ja yhdestä suusta ylistäisitte Jumalaa ja meidän Herraamme Jeesuksen Kristuksen Isää.

Hoivatkaa sentähden toinen toistanne, niinkuin Kristuskin on teidät hoivaansa ottanut Jumalan kunniaksi.”

Paavalin kirje roomalaisille 15 : 1 – 7

”Mutta toivon Jumala täyttäköön teidät kaikella ilolla ja rauhalla uskossa, niin että teillä olisi runsas toivo Pyhän Hengen voiman kautta.”

Paavalin kirje roomaalaisille 15 : 13

PS: Tulen aina iloiseksi, kun Pyhä Henki avaa minulle Raamatun kohdan. Se on aina eri luku ja jae, kuin mitä itse ensin ajattelin, mutta juuri sopiva oikealla hetkellä. Se vahvistaa uskoani, että Jumala haluaa puhua tämän blogin kautta juuri sinulle, joka nyt luet tätä. Tämänkin artikkelin aiheen sain Pyhältä Hengeltä juuri, kun olin aikeissa jatkaa kevätsiivousta. Siivota ehtii kyllä aina, mutta Hengen viesti täytyy toimittaa heti.

S.S. heart of Jesus by Library of Congress is licensed under CC-CC0 1.0 (public domain)