Usko on kuin häkkilinnun vapauttamista lentoon

Taivaan Isä antoi tämän vertauskuvan minulle unessa hiljattain. Unessa oli valkoinen lintuhäkki, avasin häkin oven ja päästin häkkilinnun vapaaksi. Tunsin unessa suurta iloa kun lintunen lensi vapauteen. Unessa minulle kerrottiin, että tätä usko on.

Usko on todellakin kuin häkkilinnun vapauttamista lentoon. Häkissä oleva lintu kokee ahdistusta, vihaa ja pelkoa, mutta kun se pääsee häkistä ulos, ilo täyttää sen sydämen ja sen olemus alkaa kukoistamaan, kun siivet saavat nostaa sen vapaaksi yläilmoihin. Samoin käy sinulle, joka saat Jeesuksen kautta vapautuksen häpeästä ja synnin orjuudesta. Luovuus ja ilo pääsevät vapaiksi ja palaudut henkisesti siihen olemukseesi, johon Jumala ihmisen alun perin tarkoitti; vapaaksi ja iloiseksi. Usko on suurta iloa ja jos sitä ei ole vielä kokenut, jotain on uskon taipaleella kesken, ehkä kaikki vihollisen sitomat siteet eivät ole vielä auenneet.

Vapaudelle täytyy antautua täydellisesti, sillä vapaus on Kristuksen olemus, jonka on tarkoitus olla meidänkin olemuksemme hengessä ja iäisyydessä.

Linnulla on toinenkin vertaus. Kun rukoilet Jumalalta apua ja toivot rukousvastausta, täytyy enkelit vapauttaa työhönsä niinkuin lintu vapautetaan häkistä. Tässä vertauksessa häkki on ihmisen itse aiheuttamaa kontrollia, epäluuloa ja kärsimättömyyttä, mikä on oikeastaan sielunvihollisen asettama ansa, jotta Jumalan rukousvastaus ei pääsisi perille. Pelko on myös sielunvihollisen aiheuttamaa ja se sitoo enkelien työtä. Jeesus sanoi usein: ’älkää peljätkö’. Pelko ja turha itsekontrolli johtavat vain umpikujaan. Jumalan vastaukseen ja enkelien työhön täytyy luottaa niin paljon, ettei sitä mielessään yritä kontrolloida kaiken aikaa, vaan antaa Jumalan toimia omalla ajallaan ja tavallaan. Jumalan enkelit yllättävät iloisesti, kun vain uskaltaa luottaa. Luottamusta vahvistaa Raamatun Sanan ääneen lukeminen.

Saavutetusta vapaudesta täytyy osata pitää kiinni. Vihollinen asettelee ansoja sinne tänne, mutta ne pitää osata kiertää. Jeesus on meidän viisas opastajamme elämän viidakossa. Siunausta ❤

”Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat:

minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia,

puhuvat uusilla kielillä,

nostavat käsin käärmeitä,

ja jos he juovat jotakin kuolettavaa,

ei se heitä vahingoita;

he panevat kätensä sairasten päälle,

ja ne tulevat terveiksi.”

Markus 16 : 17 – 18 Jeesuksen sanoja


Photo by Tiana on Pexels.comYlempi kuva Image by PopcornSusanN from Pixabay