Mistä Jumala löytyy ?

Olen kuullut uskottomilta esimerkiksi tällaisia kommentteja: ’Uskovat lilluvat omassa liemessään’ ja ’Ei Jumalaa ole, koska minä meditoin kerran, enkä saanut yhteyttä mihinkään korkeampaan. Me olemme yksin täällä.’

Tuo ’uskovien lilluminen omassa liemessään’ on aika huvittava kommentti. Ehkä sen lauseen sanoja tarkoitti niin, että uskovien yhteisö olisi jotenkin suljettu salaseura, johon muut ihmiset eivät pääsisi sisälle. No niinhän se ei ole missään nimessä ja kaikki sen periaatteessa tietävätkin, mutta sielunvihollinen asettaa ennakkoluuloja ajatuksiin siten, että voi kokea olevansa niin paljon ulkopuolinen, ettei ovea löydä tai kynnys on liian korkea. Mehän jo tiedämme, että sielunvihollinen on valehtelija.

Kirkoissa ja muissa seurakuntien tiloissa messut, hengelliset puheet, laulut, ehtoolliset ja rukoushetket ovat aina avoimia ja ilmaisia kaikille. Evankeliumista kerrotaan Raamatussa, Internetissä kirkkojen sivuilla, videoissa ja blogeissa, TV:n hengellisissä ohjelmissa, sadoissa erilaisissa hengellisissä kirjoissa, kouluissa ja joskus katujen varsilla ja puistoissa ja toreilla. Evankeliumin ilosanoma on helposti saatavilla, jos sydämen kutsu käy Jeesuksen puoleen. Uskovien pitää ottaa uudet ihmiset seurakunnissa ystävällisesti ja avoimesti vastaan, ei kyräillen ja kuiskutellen. Ihminen, joka tulee kirkkoon ensimmäistä kertaa omasta halustaan, on Jeesuksen sinne kutsuma.

En tiedä, kuinka tämä artikkelin alussa mainitsemani henkilö meditoi ja mitä hän odotti löytävänsä. Meditoiko hän jalat ristissä ja sanoi ’omm’, vai rukoiliko hän nöyrässä hengessä yhtä ja ainoaa Jumalaa, jonka Poika on Jeesus Kristus ? Jälkimmäinen on oikea tapa löytää yhteys Kaikkivaltiaaseen. Ehkä hän odotti kokevansa heti Jumalan enkelin ilmestyksen tai kuulevansa Jumalan puhetta. Jeesus ilmestyy ja puhuu uskoville omalla ajallaan, usein Pyhän Hengen välityksellä, kun ihmisen usko on luottavaista.

Raamattu opettaa, ettemme voi ottaa mitään, mitä ei taivaasta anneta. Jos Jumala sulkee oven, kukaan ei sitä voi avata, tai jos Hän avaa oven, kukaan ei sitä voi sulkea. Jeesus opetti myös, että ’kolkuttavalle avataan’, eli kun rukoilemme aidossa uskossa, niin Jumala vastaa ajallaan. Jumala ei vaadi meiltä täydellisyyttä, mutta Hän vaatii meiltä lapsenuskoa, sellaista luottavaista uskoa joka ei kyseenalaista Jumalaa, vaikka emme Häntä täysin ymmärrä. Jeesus on ainoa tie Jumalan luo, eikä Häntä voi ohittaa.

Yksi Jeesuksen opetuslapsista oli epäilevä Tuomas, joka ei ensin uskonut, että Jeesus ilmestyi muille opetuslapsille kuolemansa ja taivaaseen astumisensa jälkeen. Hän halusi nähdä Jeesuksen ilmestymisen itse ennen kuin uskoi. Aika monet ihmiset ovat epäilevän Tuomaksen kaltaisia. Se on Jumalan etsimistä järjen ymmärryksen kautta, mutta yhteys Jeesukseen ei aina löydy sillä tavalla, tosin Jumala tekee siinäkin joskus poikkeuksia.

Ihmisellä on järki, sielu ja henki.

Yhteys Jeesukseen tapahtuu ihmisen hengessä. Uskovankin järki voi epäillä Jumalaa ajoittain, mutta jos uskova on saanut Pyhän Hengen voitelun, Pyhä Henki asuu ihmisen hengessä ja järjen epäilyksistä tulee silloin voimattomia. Jeesus sanoi, että Hän on kanssamme maailman loppuun asti. Se on ihana lupaus. Jos maailmassa ei ole voinut luottaa ihmisiin, Jeesuksen lupaukseen voi aina luottaa. Heikkoina hetkinä se tietoisuus vahvistaa ja lohduttaa, että Jeesus ei hylkää meitä koskaan, jos itse pysymme Hänessä.

Jumala löytyy, jos Hänet haluaa löytää. Laita kädet ristiin ja rukoile Isä meidän-rukous, jonka Jeesus meille opetti ja ajattele rukouksen jokaista sanaa.

”Isä meidän, joka olet taivaissa !

Pyhitetty olkoon sinun nimesi; tulkoon sinun valtakuntasi;

tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niinkuin taivaassa;

anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme;

ja anna meille meidän velkamme anteeksi,

niinkuin mekin annamme anteeksi meidän velallisillemme;

äläkä saata meitä kiusaukseen; vaan päästä meidät pahasta,

sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti.

Aamen” 

Matteus 6 : 9 – 13

Velka tarkoittaa tässä vanhemmassa rukouksen käännöksessä syntivelkaa.

Jumala on ÄÄRETTÖMÄN PYHÄ ja Häntä voi lähestyä vain puhtaana, sen vuoksi pyydämme syntejämme anteeksi rukouksessa. Jeesus pesee meidät puhtaiksi ja taivaskelpoisiksi.

Kaikkivaltiaan Jumalan kohtaamista voisi verrata siihen, kuin astuisit sisälle upeaan lasipalatsiin, jonka lattia, seinät ja katto olisivat kirkkaan puhdasta lasia. Lasiselle lattialle ei kukaan astuisi hiekkaisin kengin, vaan kengät jätettäisiin oven ulkopuolelle. Hiekkaiset kengät symboloivat tässä ihmisten syntejä ja rikkomuksia Pyhän Jumalan oikeamielistä totuutta vastaan. Kun lähestymme Jumalaa rukouksessa, meidän täytyy ensin luovuttaa kaikki pienimmätkin syntimme Jeesuksen pestäviksi. Terve Jumalan pelko on tietoisuutta Jumalan pyhyydestä ja kaikkivaltiudesta ja kunnioitusta sitä kohtaan.

Jumalassa ei ole yhtään pimeyttä, ei syntiä, ei valhetta, ei kyynisyyttä, ei pelkoa, ei heikkoutta, ei yhden yhtäkään taitamattomuutta. Jumala kuulee ja näkee kaiken, osaa ja kykenee kaikkeen. Jumalan luovuus on äärettömän monipuolista ja Hän omaa briljanttia viisautta.

Vaikka me ihmiset olemme tuollaisen äärettömän Pyhän Jumalan edessä mitättömiä kuin koppakuoriaiset, me olemme Hänelle rakkaita ja tärkeitä joka ikinen. Hänen kaunis suunnitelmansa ulottuu kaikkein heikoimpiinkin asti ja Hän haluaa myös sinun elävän Hänen yltäkylläisyydessään ikuisesti.

Jos istut nyt kahvikuppi kädessäsi ja mietit, kuinka pystyisit maksamaan laskusi, Jumalan yltäkylläisyyden ajatteleminen voi tuntua aika utopistiselta. Älä kuitenkaan perusta uskoasi järjen päätelmiin, vaan ota vastaan Pyhä Henki, joka auttaa sinua vastaanottamaan taivaan suloisia lahjoja: iloa, rauhaa, rakkautta, viisautta ja siunauksia. Hän opastaa sinut viisaisiin päätöksiin, kun hiljennyt kuuntelemaan Häntä.

Joskus arjen hälinässä olen kuullut Pyhän Hengen sanovan: ’Kuuntele minua’. Tarkkaile sinäkin ajatuksiasi ja luovu turhista ajatuksista. Ihmisen ajatusmaailma voi olla kuin villi viidakko, jossa vilisevät stressaavat ja kiusauksia aiheuttavat mietteet. Relaa vähän ja kuuntele, mitä Pyhällä Hengellä on sinulle asiaa. Pyhän Hengen neuvot ovat aina sinun eduksesi. Noudata niitä parhaasi mukaan.

Siunausta ja ihania kevätpäiviä ❤

Photo by Asad Photo Maldives on Pexels.com